24 jaar geëist voor moord, poging doodslag, ontvoering, bedreiging, vuurwapenbezit en vernieling

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 24 jaar voor de man E.V. Hij wordt verdacht van de moord met voorbedachten rade van Gershwin Marquita op 6 april 2011 op de Rooseveltweg.

  
Die avond moet V. minstens 15 schoten hebben gelost vanuit een rijdende auto. De man is ook andere strafbare feiten ten laste gelegd zoals poging tot doodslag op 6 april 2011 van twee voorbijgangers, vuurwapenbezit, ontvoering, bedreiging en mishandeling op 23 augustus 2012 van de vrouw S.C., diefstal van een auto in de wijk Muizenberg op 18 augustus 2012, bedreiging van een gevangenisbewaker en vernieling in zijn cel van een hangslot en ventilatieluik.
 
De man is door een psychiater onderzocht. Deze vindt de verdachte volledig toerekingsvatbaar. In zijn nadeel is dat de man in het verleden in 2003 en 2009 reeds eerder is veroordeeld. Hij heeft dus een strafblad en kan als recidivist worden veroordeeld.
 
De Officier eiste een hoge gevangenisstraf. “Verdachte V. dient te worden veroordeeld tot een zeer langdurige gevangenisstraf. Een gevangenisstraf die recht doet aan de ernst van het gepleegde feiten en de persoon van de verdachte. Ik acht alles overwegende een gevangenisstraf voor de duur van 24 jaren met aftrek van voorarrest op zijn plaats.”
 
De benadeelde partij, de moeder van Gershwin Marquita, heeft ter rechtszitting een vordering ingediend van 50.000 gulden, zijnde immateriële schade die de familie heeft geleden.
 
De Rechter doet over twee weken, op 2 april, uitspraak in deze zaak. 

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging Curaçao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.