24 jaar geëist voor moord, poging doodslag, ontvoering, bedreiging, vuurwapenbezit en vernieling

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 24 jaar voor de man E.V. Hij wordt verdacht van de moord met voorbedachten rade van Gershwin Marquita op 6 april 2011 op de Rooseveltweg.

  
Die avond moet V. minstens 15 schoten hebben gelost vanuit een rijdende auto. De man is ook andere strafbare feiten ten laste gelegd zoals poging tot doodslag op 6 april 2011 van twee voorbijgangers, vuurwapenbezit, ontvoering, bedreiging en mishandeling op 23 augustus 2012 van de vrouw S.C., diefstal van een auto in de wijk Muizenberg op 18 augustus 2012, bedreiging van een gevangenisbewaker en vernieling in zijn cel van een hangslot en ventilatieluik.
 
De man is door een psychiater onderzocht. Deze vindt de verdachte volledig toerekingsvatbaar. In zijn nadeel is dat de man in het verleden in 2003 en 2009 reeds eerder is veroordeeld. Hij heeft dus een strafblad en kan als recidivist worden veroordeeld.
 
De Officier eiste een hoge gevangenisstraf. “Verdachte V. dient te worden veroordeeld tot een zeer langdurige gevangenisstraf. Een gevangenisstraf die recht doet aan de ernst van het gepleegde feiten en de persoon van de verdachte. Ik acht alles overwegende een gevangenisstraf voor de duur van 24 jaren met aftrek van voorarrest op zijn plaats.”
 
De benadeelde partij, de moeder van Gershwin Marquita, heeft ter rechtszitting een vordering ingediend van 50.000 gulden, zijnde immateriële schade die de familie heeft geleden.
 
De Rechter doet over twee weken, op 2 april, uitspraak in deze zaak. 

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.