24 jaar geëist voor moord, poging doodslag, ontvoering, bedreiging, vuurwapenbezit en vernieling

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 24 jaar voor de man E.V. Hij wordt verdacht van de moord met voorbedachten rade van Gershwin Marquita op 6 april 2011 op de Rooseveltweg.

  
Die avond moet V. minstens 15 schoten hebben gelost vanuit een rijdende auto. De man is ook andere strafbare feiten ten laste gelegd zoals poging tot doodslag op 6 april 2011 van twee voorbijgangers, vuurwapenbezit, ontvoering, bedreiging en mishandeling op 23 augustus 2012 van de vrouw S.C., diefstal van een auto in de wijk Muizenberg op 18 augustus 2012, bedreiging van een gevangenisbewaker en vernieling in zijn cel van een hangslot en ventilatieluik.
 
De man is door een psychiater onderzocht. Deze vindt de verdachte volledig toerekingsvatbaar. In zijn nadeel is dat de man in het verleden in 2003 en 2009 reeds eerder is veroordeeld. Hij heeft dus een strafblad en kan als recidivist worden veroordeeld.
 
De Officier eiste een hoge gevangenisstraf. “Verdachte V. dient te worden veroordeeld tot een zeer langdurige gevangenisstraf. Een gevangenisstraf die recht doet aan de ernst van het gepleegde feiten en de persoon van de verdachte. Ik acht alles overwegende een gevangenisstraf voor de duur van 24 jaren met aftrek van voorarrest op zijn plaats.”
 
De benadeelde partij, de moeder van Gershwin Marquita, heeft ter rechtszitting een vordering ingediend van 50.000 gulden, zijnde immateriële schade die de familie heeft geleden.
 
De Rechter doet over twee weken, op 2 april, uitspraak in deze zaak. 

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.