24 jaar geëist voor moord, poging doodslag, ontvoering, bedreiging, vuurwapenbezit en vernieling

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 24 jaar voor de man E.V. Hij wordt verdacht van de moord met voorbedachten rade van Gershwin Marquita op 6 april 2011 op de Rooseveltweg.

  
Die avond moet V. minstens 15 schoten hebben gelost vanuit een rijdende auto. De man is ook andere strafbare feiten ten laste gelegd zoals poging tot doodslag op 6 april 2011 van twee voorbijgangers, vuurwapenbezit, ontvoering, bedreiging en mishandeling op 23 augustus 2012 van de vrouw S.C., diefstal van een auto in de wijk Muizenberg op 18 augustus 2012, bedreiging van een gevangenisbewaker en vernieling in zijn cel van een hangslot en ventilatieluik.
 
De man is door een psychiater onderzocht. Deze vindt de verdachte volledig toerekingsvatbaar. In zijn nadeel is dat de man in het verleden in 2003 en 2009 reeds eerder is veroordeeld. Hij heeft dus een strafblad en kan als recidivist worden veroordeeld.
 
De Officier eiste een hoge gevangenisstraf. “Verdachte V. dient te worden veroordeeld tot een zeer langdurige gevangenisstraf. Een gevangenisstraf die recht doet aan de ernst van het gepleegde feiten en de persoon van de verdachte. Ik acht alles overwegende een gevangenisstraf voor de duur van 24 jaren met aftrek van voorarrest op zijn plaats.”
 
De benadeelde partij, de moeder van Gershwin Marquita, heeft ter rechtszitting een vordering ingediend van 50.000 gulden, zijnde immateriële schade die de familie heeft geleden.
 
De Rechter doet over twee weken, op 2 april, uitspraak in deze zaak. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.