24 jaar geëist voor moord, poging doodslag, ontvoering, bedreiging, vuurwapenbezit en vernieling

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen een gevangenisstraf geëist van 24 jaar voor de man E.V. Hij wordt verdacht van de moord met voorbedachten rade van Gershwin Marquita op 6 april 2011 op de Rooseveltweg.

  
Die avond moet V. minstens 15 schoten hebben gelost vanuit een rijdende auto. De man is ook andere strafbare feiten ten laste gelegd zoals poging tot doodslag op 6 april 2011 van twee voorbijgangers, vuurwapenbezit, ontvoering, bedreiging en mishandeling op 23 augustus 2012 van de vrouw S.C., diefstal van een auto in de wijk Muizenberg op 18 augustus 2012, bedreiging van een gevangenisbewaker en vernieling in zijn cel van een hangslot en ventilatieluik.
 
De man is door een psychiater onderzocht. Deze vindt de verdachte volledig toerekingsvatbaar. In zijn nadeel is dat de man in het verleden in 2003 en 2009 reeds eerder is veroordeeld. Hij heeft dus een strafblad en kan als recidivist worden veroordeeld.
 
De Officier eiste een hoge gevangenisstraf. “Verdachte V. dient te worden veroordeeld tot een zeer langdurige gevangenisstraf. Een gevangenisstraf die recht doet aan de ernst van het gepleegde feiten en de persoon van de verdachte. Ik acht alles overwegende een gevangenisstraf voor de duur van 24 jaren met aftrek van voorarrest op zijn plaats.”
 
De benadeelde partij, de moeder van Gershwin Marquita, heeft ter rechtszitting een vordering ingediend van 50.000 gulden, zijnde immateriële schade die de familie heeft geleden.
 
De Rechter doet over twee weken, op 2 april, uitspraak in deze zaak. 

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.