Twee aanhoudingen: auto en ruim 120.000 dollar in beslag genomen

WILLEMSTAD - Functionarissen van de Recherche Samenwerkingsteam (RST) hebben zaterdag 4 mei 2013 twee mannen op Curaçao aangehouden. Het zijn A.R.H. (42 jaar) geboren in Libanon en M.M.R. (31 jaar) geboren in de Dominicaanse Republiek.

 
Het betreft een onderzoek van de RST onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao naar witwaspraktijken van de verdachten waarbij het vermoeden bestaat dat het geld afkomstig is van handel in verdovende middelen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen worden voorgeleid aan de Rechtercommissaris (RC).
 
In verband met de zaak zijn op drie adressen onderzoeken verricht, te weten in Punda, Otrobanda en Sun Valley. In totaal is ruim 120.000 dollar in Amerikaanse en Antilliaanse valuta in beslag genomen. Ook de auto van H., waarin een groot deel van het geld werd vervoerd, is door de Officier van Justitie (OvJ) in beslag genomen en zal ter zitting verbeurd verklaring worden gevraagd.

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.