OM onderzoekt bedreigende video

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een bedreigende video die gisteren vlak na de moord op politicus Helmin Wiels op YouTube verscheen. Dat meldt OM-woordvoerder Norman Serphos aan Caribisch Netwerk.

 
Het OM neemt geen risico’s en heeft een team op de video gezet om de herkomst te achterhalen. In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigt een gemaskerde man in het Papiaments met een vervormde stem aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’
 
“Het is niet de eerste keer dat wij bij het OM bedreigende video’s of internetboodschappen onder de loep nemen”, vertelt Serphos. “We hebben wel de middelen, maar geen speciaal soort cyberteam om dit soort dingen te onderzoeken. Desalniettemin hebben we in het verleden al vaker succesvol dit soort zaken opgelost.” Of er hulp uit het buitenland komt wil Serphos nog niet zeggen. “Eerst moeten we bekijken in welke vorm we hier met een strafrechtelijke overtreding te maken hebben. Op basis daarvan kunnen we verdere beslissingen nemen.”
 
Intussen is de video door iets meer dan 300 mensen bekeken en door verschillende personen op de social mediasite Facebook gedeeld. De reacties op de videoboodschap zijn over het algemeen relativerend. “Het is fake”, luiden de meeste reacties op Facebook en YouTube. Een groot deel van de kijkers meent echter net als het OM dat er wel onderzoek moet worden gedaan naar de herkomst.
 
 

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging CuraƧao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.