Geweldadige overval Chinees echtpaar mini-market

WILLEMSTAD - Een overval op de Hua-Jiant mini market in Janwé vanmiddag, heeft het leven gekost van de Chinese eigenaar. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins.

 
Twee gewapende mannen liepen de zaak op klaarlichte dag binnen om de zaak te beroven. Hierna ontstond een worsteling met de vrouw van de eigenaar. Tijdens of na de worsteling is de man door zijn hoofd geschoten. Naar verluidt waren de kinderen van het echtpaar bij de schietpartij aanwezig.
 
De vrouw is met hoofdverwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vrij kort na de schietpartij heeft de politie een verdachte aangehouden.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.