Geweldadige overval Chinees echtpaar mini-market

WILLEMSTAD - Een overval op de Hua-Jiant mini market in Janwé vanmiddag, heeft het leven gekost van de Chinese eigenaar. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins.

 
Twee gewapende mannen liepen de zaak op klaarlichte dag binnen om de zaak te beroven. Hierna ontstond een worsteling met de vrouw van de eigenaar. Tijdens of na de worsteling is de man door zijn hoofd geschoten. Naar verluidt waren de kinderen van het echtpaar bij de schietpartij aanwezig.
 
De vrouw is met hoofdverwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vrij kort na de schietpartij heeft de politie een verdachte aangehouden.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.