Politie flyer onderzoek moord Wiels

WILLEMSTAD - In het grote opsporingsonderzoek naar de dader(s) van de moord op Helmin Wiels op 5 mei j.l. heeft de politie in het kader van het zogenaamde "passantenonderzoek" bijgaande flyer gepubliceerd.

Bij een passantenonderzoek gaan politieagenten een bepaalde wijk of gebied in en plannen van tevoren welke vragen van belang zijn voor het onderzoek. Op een folder die wordt achtergelaten staan de van tevoren bedachte vragen en ook telefoonnummers waar men terechtkan voor informatie. Het doel van een passantenonderzoek is om zo veel mogelijk mensen te spreken die op de dag in kwestie iets hebben gehoord of gezien wat van belang kan zijn in het onderzoek naar de moord op Wiels.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.