Samenvatting persconferentie

WILLEMSTAD - Vanmiddag vond een persconferentie plaats waarbij de politie en het Openbaar Ministerie van Curacao informatie gaven over het lopend onderzoek van de moord op Statenlid Helmin Wiels van 5 mei 2013.

 
Aan het woord was onder andere de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Hij zei het volgende
 
1) Er bestaat een zeer goede samenwerking tussen de Korps Politie Curaçao (KPC) en de Recherche Samenwerkings Team (RST). Dit in tegenstelling tot wat de Nederlandse pers heeft geschreven.
 
2) De politieteam is op volle kracht bezig met onder andere, maar niet uitsluitend met het identificeren en verhoren van getuigen, het nalopen van tips die iedere dag de hele dag door binnen komen, het binnenhalen en bekijken van beelden bewakingscamera’s die op meer dan 50 locaties zijn veiliggesteld, het onderzoeken van tientallen gegevensdragers (telefoons, computers, usb sticks) die in beslaggenomen zijn en forensisch onderzoek met hulp en bijstand uit Nederland.
 
3) Helaas kan in dit stadium van het onderzoek niet alles nog gedeeld kan worden met pers en het publiek. Dit zou het onderzoek kunnen schaden. Men vraagt hiervoor begrip van de bevolking.
 
4) De twee broers M. zijn inverzekeringgesteld, aanhouding is vandaag door de Rechter-commissaris (RC) getoetst en rechtmatig bevonden. Verdenking is nog steeds moord op Wiels en bedreiging door middel van video. Daarmee is niet gezegd dat menhiermee de daders definitief te pakken heeft; onderzoek gaat onverminderd door, ook in andere richtingen. Beide verdachten hebben het maken van de video en het plaatsen ervan op internet bekend, maar ontkennen betrokkenheid bij de moord.
 
5) Getuigen van de moord op 5 mei bij het strand van MariPampoen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie. Dit kan zeer zeker ook anoniem via telefoon 108.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.