Samenvatting persconferentie

WILLEMSTAD - Vanmiddag vond een persconferentie plaats waarbij de politie en het Openbaar Ministerie van Curacao informatie gaven over het lopend onderzoek van de moord op Statenlid Helmin Wiels van 5 mei 2013.

 
Aan het woord was onder andere de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Hij zei het volgende
 
1) Er bestaat een zeer goede samenwerking tussen de Korps Politie Curaçao (KPC) en de Recherche Samenwerkings Team (RST). Dit in tegenstelling tot wat de Nederlandse pers heeft geschreven.
 
2) De politieteam is op volle kracht bezig met onder andere, maar niet uitsluitend met het identificeren en verhoren van getuigen, het nalopen van tips die iedere dag de hele dag door binnen komen, het binnenhalen en bekijken van beelden bewakingscamera’s die op meer dan 50 locaties zijn veiliggesteld, het onderzoeken van tientallen gegevensdragers (telefoons, computers, usb sticks) die in beslaggenomen zijn en forensisch onderzoek met hulp en bijstand uit Nederland.
 
3) Helaas kan in dit stadium van het onderzoek niet alles nog gedeeld kan worden met pers en het publiek. Dit zou het onderzoek kunnen schaden. Men vraagt hiervoor begrip van de bevolking.
 
4) De twee broers M. zijn inverzekeringgesteld, aanhouding is vandaag door de Rechter-commissaris (RC) getoetst en rechtmatig bevonden. Verdenking is nog steeds moord op Wiels en bedreiging door middel van video. Daarmee is niet gezegd dat menhiermee de daders definitief te pakken heeft; onderzoek gaat onverminderd door, ook in andere richtingen. Beide verdachten hebben het maken van de video en het plaatsen ervan op internet bekend, maar ontkennen betrokkenheid bij de moord.
 
5) Getuigen van de moord op 5 mei bij het strand van MariPampoen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie. Dit kan zeer zeker ook anoniem via telefoon 108.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.