Samenvatting persconferentie

WILLEMSTAD - Vanmiddag vond een persconferentie plaats waarbij de politie en het Openbaar Ministerie van Curacao informatie gaven over het lopend onderzoek van de moord op Statenlid Helmin Wiels van 5 mei 2013.

 
Aan het woord was onder andere de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Hij zei het volgende
 
1) Er bestaat een zeer goede samenwerking tussen de Korps Politie Curaçao (KPC) en de Recherche Samenwerkings Team (RST). Dit in tegenstelling tot wat de Nederlandse pers heeft geschreven.
 
2) De politieteam is op volle kracht bezig met onder andere, maar niet uitsluitend met het identificeren en verhoren van getuigen, het nalopen van tips die iedere dag de hele dag door binnen komen, het binnenhalen en bekijken van beelden bewakingscamera’s die op meer dan 50 locaties zijn veiliggesteld, het onderzoeken van tientallen gegevensdragers (telefoons, computers, usb sticks) die in beslaggenomen zijn en forensisch onderzoek met hulp en bijstand uit Nederland.
 
3) Helaas kan in dit stadium van het onderzoek niet alles nog gedeeld kan worden met pers en het publiek. Dit zou het onderzoek kunnen schaden. Men vraagt hiervoor begrip van de bevolking.
 
4) De twee broers M. zijn inverzekeringgesteld, aanhouding is vandaag door de Rechter-commissaris (RC) getoetst en rechtmatig bevonden. Verdenking is nog steeds moord op Wiels en bedreiging door middel van video. Daarmee is niet gezegd dat menhiermee de daders definitief te pakken heeft; onderzoek gaat onverminderd door, ook in andere richtingen. Beide verdachten hebben het maken van de video en het plaatsen ervan op internet bekend, maar ontkennen betrokkenheid bij de moord.
 
5) Getuigen van de moord op 5 mei bij het strand van MariPampoen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie. Dit kan zeer zeker ook anoniem via telefoon 108.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.