No Limit Soldiers-leden opgepakt in Nederland

NETHERLANDS /CURACAO – Vijf arrestatieteams zijn in Nederland binnengevallen in circa twintig panden. Dat meldt Het Parool. Achttien mensen zijn opgepakt, waaronder vermeende leden van No Limit Soldiers (NLS). Deze bende wordt verdacht van de moord op Helmin Wiels.

 
In Amsterdam, Schiedam en Rotterdam zijn bij de invallen wapens gevonden. Ook werden er mobiele telefoons aangetroffen met foto’s van onder meer bendeleden van No Limit Soldiers die poseren met wapens, geld en drugs. Een op een GSM gevonden filmpje toont een verdachte die schiet met automatisch wapentuig voorzien van geluiddempers en een vizier.
 
De directe aanleiding was de vondst van drugs door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Op 26 februari 2012 vond men zes kilo van de harddrugs die in een de vleugel van een vliegtuig dat vanuit Bonaire en de voormalige Antillen was aangekomen in Nederland. Uit onderzoek bleek dat zowel personeel van de luchthavens op Schiphol als op de voormalige Antillen waren betrokken bij de smokkel. De recherche van de Marechaussee stuitte op een groep die op die manier cocaïne importeerde uit de Cariben. In juni 2012 onderschepte men een bescheiden partij van 3,5 kilo cocaïne in de reisbagage van een vrouw uit Curaçao. Deze vrouw kon direct worden gelinkt aan een van de leiders van de bende, omdat diens zus de smokkelaarster van Schiphol afhaalde.
 
Het onderzoek veranderde van drugsonderzoek naar liquidatieonderzoek, toen bleek dat de drugssmokkelaars niet alleen drugs smokkelde maar ook huurmoordenaars uit de Cariben naar Nederland invloog om hun concurrentie te vermoorden. Het concrete plan om ene Quincey S. te doden kwam daarbij aan het licht. Tevens werd daarbij duidelijk dat de groep voornamelijk bestaat uit leden van de beruchte straatbende No Limit Soldiers.
 
Een vermeende leider van de NLS, Shurandy Quant, is in april op Jamaica opgepakt en in een Nederlandse cel beland. Het OM verdenkt Quant van diverse strafbare feiten. Zo zou hij een leidende rol hebben bij de straatbende No Limit Soldiers, die op Curaçao en vanuit het Nederlandse Zoetermeer naast internationale drugssmokkel ook vele liquidaties op hun geweten zouden hebben.
Quant heeft advocaten in Jamaica die hem steunen, in Nederland heeft hij de strafpleiter Inez Weski ingehuurd en op Curaçao advocaat Marije Vaders.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.