Giovani de Pool senior in Venezuela

WILLEMSTAD – Giovanni de Pool Sr. is om medische redenen naar Venezuela gegaan, zo heeft hij via zijn advocaat aan het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.
 
Een woordvoerder meldt dat het OM inmiddels een bevel van bewaring heeft gekregen van de rechter-commissaris.
Dat houdt in dat De Pool bij aankomst op het eiland direct aangehouden wordt. Het OM onderzoekt alle mogelijkheden om hem eerder op te sporen en beraadt zich op mogelijke stappen. Het OM wil niet kwijt of ze contact hebben opgenomen met de Venezolaanse autoriteiten.
 
De Pool senior is op 5 oktober aangehouden wegens wapenbezit na een inval door de politie. Toen werden er drie wapens gevonden in zijn kamer. Vier dagen later is hij door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld omdat de inval onrechtmatig bleek te zijn. De Pool blijft nog wel verdachte in deze zaak.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.