Reconstructie Mambo-moord

WILLEMSTAD — De reconstructie van de ‘Mambo-moord’ op 10 juni vorig jaar vond vanochtend plaats op het parkeerterrein van Mambo Beach bij Bapor Kibrá. Op die bewuste avond werd de man Elverson Roberto neergeschoten. Alle betrokken partijen waren bij de reconstructie aanwezig, die op verzoek van het Openbaar Ministerie plaatsvond.
 
Uit die reconstructie moet blijken wat er die avond precies is gebeurd. Er zijn drie wapens gebruikt en nu moeten de onderzoekers de schietrichtingen van de afgevuurde kogels bepalen. Ook wordt de reconstructie gebruikt om uitsluitsel te krijgen over het projectiel dat tot de dood van Roberto heeft geleid.
 
De behandeling van de zaak werd eind maart aangehouden voor deze reconstructie en andere onderzoeken. Het Openbaar Ministerie heeft tot juni de tijd gekregen om de nodige onderzoeken te verrichten. Zo wacht het OM de resultaten van onderzoeken verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) af. De videobeelden die laten zien wat er op de bewuste dag op het parkeerterrein heeft plaatsgevonden worden door het NFI onderzocht.
 
De verdachte ontkent zelf te hebben geschoten en/of in het bezit te zijn geweest van een vuurwapen. Zijn verklaring wordt door getuigen en door de videobeelden ondersteund, aldus zijn advocaat Marije Vaders.
 
De zaak werd eerder al twee keer aangehouden, omdat het onderzoek niet gereed was. De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat gepland op 27 juni.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.