Corallo-bedrijven zitten zonder bankier

PHILIPSBURG - Atlantis World Management NV en twee andere bedrijven waar casinomagnaat Francesco Corallo aan de touwtjes trekt, eisten vrijdag in een kort geding dat de Royal Bank of Canada (RBC) de bankrelatie met deze bedrijven herstelt. Zo niet, dan eisen de bedrijven de tegoeden van alle rekeningen op.
 
Dat schrijft Caribisch Netwerk. Vermoedelijk gaat het om 8 tot 9 miljoen dollar. De uitspraak is op 6 juni.
 
De rechtbank bepaalde in oktober vorig jaar dat RBC de bankrelatie mocht opzeggen per 16 maart 2013. Door de aanhoudende negatieve berichtgeving over Corallo, die ook opduikt in het Babel-onderzoek in Curaçao, vreest de bank voor reputatieschade. De advocaten voor de Corallo-bedrijven, Jeroen Veen en Willem Nelissen, stellen dat de negatieve publiciteit is veroorzaakt ‘door de Today en het Antilliaans Dagblad‘ en dat het hun cliënt hierdoor het afgelopen jaar niet is gelukt een andere lokale bank te vinden.
 
Hierdoor zijn de bedrijven gedwongen de lonen van de 350 werknemers, belastingafdrachten en utiliteitsrekeningen, in contanten te voldoen. Ze betalen maandelijks 250.000 dollar aan Gebe en 130.000 dollar aan de belastingontvanger. Als de bedrijven geen andere bank vinden moeten ze sluiten, zeggen de advocaten, die ook veiligheidsaspecten aanroerden. Ze vinden dat de minister van Financiën of de Centrale Bank moeten ingrijpen. RBC’s advocaat Richard Gibson Jr. zegt dat RBC bereid is te praten over de praktische afwikkeling van de bankrekeningen, maar niet over hernieuwen van de bankrelatie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.