Operatie Ta basta awor

WILLEMSTAD -  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat per 1 september hogere straffen eisen bij illegaal vuurwapenbezit. Dit in het kader van ‘Ta Basta Awor’ (Nu is het genoeg!), het noodplan van de overheid om geweldscriminaliteit tegen te gaan.
 
Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) Heiko de Jong: "Preventief fouilleren naar illegale wapens zal in de tweede helft van 2014 worden geïntensiveerd.
Preventief fouilleren deden we al. Maar nu gebeurt het nog vaker en overal op het eiland. Dit betekent dat u als burger daar last van kunt hebben. Wij vragen u om begrip voor deze acties. Het terugdringen van illegaal vuurwapenbezit is in het belang van ons allemaal."
 
Tijdens deze acties zullen ook folders worden uitgedeeld: “di kon net ami?”
Daarin staat te lezen waarom u kunt worden gefouilleerd zonder persoonlijke verdenking tegen u.
 
Vanaf morgen zal ook een inleveractie beginnen van vuurwapens.
Dit in het kader van het project “entregá i desarmá Kòrsou! (lever in en ontwapen Curaçao)
In de periode van 22 juli tot en met 31 augustus van 07.00 uur ‘sochtends tot 18.00 uur 's middags kunt u bij de Tempel Emanuel uw wapen inleveren. 
"Wij zullen u niet vervolgen voor illegaal vuurwapenbezit. 
Wij geven u zelfs 100 gulden voor elk echt vuurwapen.
U kunt voor meer informatie hierover vanaf morgen gratis bellen met 0800 TA BASTA.
Voor u het wapen brengt kunt u bellen voor de beste wijze van inleveren.
Als u het wapen niet wilt aanraken kunnen wij het ook voor u laten ophalen."
 
Zeer binnenkort zal een telefoonlijn worden ingesteld waar men anoniem informatie kan geven over illegale vuurwapens van anderen. De naam van de beller wordt dan niet bekendgemaakt. Als er inderdaad een vuurwapen wordt gevonden, dan krijgt deze een beloning. De hoogte van de beloning is afhankelijk van het soort vuurwapen.
 
Vanaf 1 september zal het Openbaar Ministerie nog hogere straffen eisen bij illegaal vuurwapenbezit. De burger heeft dan de kans gehad om zijn wapen straffeloos in te leveren en daar geen gebruik van gemaakt. Hierop zal een harde strafrechtelijke reactie volgen. Waarbij door de “kliklijn” de kans op ontdekking ook aanzienlijk wordt vergroot.
 
Per september wordt ook het Atrako Team versterkt met 10 rechercheurs van de Marechaussee. Hierdoor zullen naar verwachting meer zaken worden opgelost.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.