Eis OM in rechtzaak tegen D.D. 20 jaar en C.P. 5 jaar

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) heeft woensdagmiddag 6 augustus 2014 in de zaak Magnus celstraffen geëist tegen de verdachten C.P. en D.”Panchek” D. in de zaak “Magnus”. De mannen worden door het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao verantwoordelijk geacht voor een aantal zaken.
 
De feiten tegen D.D.: Medeplichtigheid bij de moord op 5 mei 2013 van Helmin Wiels op het strand van Mari Pampoen, medepleging op de moord omstreeks 17 mei 2013 van Raul “Bolle” Martinez bij de wijk Libu (op 4 juni 2013 is het lichaam gevonden bij Noordkant).
 
Tijdens een huiszoeking op 20 september 2013 bij D. totaal 3 vuurwapens en munitie bij hem in beslag genomen.
 
Op 25 januari 2013 medeplichtig bij een gewapende overval (diefstal met geweld) op een geldloper van de onderneming Hector Henriquez B.Inc.
 
Medepleging en bedreiging op 23 augustus 2013 bij een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Punda waarbij een klein geldbedrag en een mobiele telefoon is weggenomen. De OvJ vind de bovenstaande feiten wettig en overtuigend bewezen.
 
De feiten tegen C.P.: Medeplegen van de moord op Helmin Wiels en medeplichtigheid bij een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Punda. Ook deze feiten vind de OvJ wettig en overtuigend bewezen.
 
Voor wat betreft de eis tegen P. en D. heeft d e OvJ rekening gehouden met het volgende: Beide mannen hebben een strafblad. P. heeft weinig norm besef. Beide mannen hebben tijdens de rechtszaak geen spijt betuigd.
 
Eis tegen D.D.: 20 jaar gevangenisstraf en verder de drie vuurwapens onttrekken aan het verkeer. Geld dat in beslag is genomen zal op een later tijdstip worden ontnomen. Eis tegen C.P. 5 jaar cel.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.