Burney Fonseca voorwaardelijk vrij

WILLEMSTAD – Burney Fonseca, een van de verdachten in de zaak Magnus, komt voorwaardelijk vrij. Dat heeft rechter Constantijn van Dam van Isselt zojuist bepaald in de rechtbank in Punda.
 
Fonseca, bijgenaamd Nini, blijft wel verdachte. Hij moet zijn paspoort inleveren en mag het eiland niet verlaten.
 
Burney 'Nini' Fonseca was volgens het Openbaar Ministerie de contactpersoon tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op de Curaçaose politicus.
 
Het OM diende donderdag kort voor de zitting een schorsingsverzoek in. Er is meer onderzoek nodig naar de relatie tussen Fonseca en ex-minister George Jamaloodin, die vorige maand werd aangehouden als mogelijke opdrachtgever. De voormalige politicus van MFK is weer op vrije voeten, maar blijft verdachte.
 
De advocaat van Fonseca eiste onmiddellijke invrijheidstelling als de zaak opnieuw zou worden aangehouden. De rechter ging daarin mee. De persoonlijke belangen van Fonseca wegen volgens hem zwaarder dan de strafvorderlijke belangen.
 
Fonseca zat sinds 20 september vorig jaar in voorlopige hechtenis. Het OM doet nog steeds onderzoek naar de contacten tussen hem en de ex-minister George Jamaloodin en vroeg daarom om uitstel van behandeling van zijn zaak.
Fonseca blijft verdachte, net als Jamaloodin die woensdag al werd vrijgelaten. 
 
Deze week stonden nog drie verdachten terecht in de zaak-Wiels. Elvis 'Monster' Kuwas, de veronderstelde schutter, stond maandag en dinsdag terecht. Hij hoorde levenslang tegen zich eisen. Woensdag en donderdag stonden Dangelo 'Panchèk' Damascus en Carlos 'Kalo' Pieter voor de rechter. Zij zouden hand- en spandiensten hebben verricht voor Kuwas en hoorden respectievelijk twintig en vijf jaar tegen zich eisen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.