Actie Ta Basta Awor

WILLEMSTAD – In ongeveer 30 wijken zijn er tussen 1 en 4 augustus controles gehouden in het kader van Ta Basta Awor. De politie, douane en VKC (Vrijwilligers Korps Curaçao) werkten daarbij samen.
Daarbij zijn drugs en wapens ingenomen, ook werden twee mensen gearresteerd.
 
De twee arrestanten zijn de 44-jarige A.C.S. en de 21-jarige L.O.H. die worden verdacht van overtreding van de opiumwet. Een van hen had ook een grote hoeveelheid contant geld bij zich. Negen andere mensen zijn aangehouden omdat hun verblijfspapieren niet op orde waren. Het gaat  
In totaal zijn er 245 personen gecontroleerd en 122 voertuigen doorzocht.
Er is een voertuig in beslag genomen. Ook zijn er drugs en gerelateerde voorwerpen onderschept. Volgens de politie gaat het om 28 zakjes wiet, twee joints, zes zakjes coke, een pijp en een crusher. Tevens zijn er voorwerpen in beslag genomen die kunnen dienen als wapen. Het gaat om acht messen, negen scharen, twee schroevendraaiers en een flesopener.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.