Actie “Klik en ontwapen Curaçao” van start

WILLEMSTAD - Op 22 juli is het Openbaar Ministerie gestart met de actie “TA BASTA AWOR”. Zoals bekend is het doel van de actie de aanpak van de grote golf van criminaliteit waarmee het eiland de laatste tijd wordt geconfronteerd.
 
De tragedie op de luchthaven Hato met twee doden en 7 gewonden was een triest dieptepunt van de heftige vorm van geweld op het eiland. Daarom stelt het Openbaar Ministerie dat het genoeg is geweest!
 
De operatie “TA BASTA AWOR” behelst de samenwerking van alle geuniformeerde korpsen van Curaçao zoals de politie, Douane, Koninklijke Marechaussee, Kustwacht en militaire eenheden op het eiland. Dit betekent meer uniformen op straat en een hogere pakkans.
 
In het kader van “TA BASTA AWOR” is gestart met het project “Lever in en Ontwapen Curaçao”. 
 
Gedurende deze gratieperiode kunnen burgers tot 31 augustus hun illegale vuurwapens inleveren. 
 
Dit kan van 7 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s middags bij De Tempel in Punda. Ook bied het OM de mogelijkheid om het vuurwapen thuis op te halen. Dit kan door een afspraak te maken via het telefoonnummer 0800-TA BASTA. Het OM betaald 100 gulden voor iedere illegale vuurwapen. 
 
Gedurende de afgelopen 25 dagen zijn maar liefst 106 illegale vuurwapens ingeleverd (tot vrijdagmiddag). De gratieperiode duurt tot 31 augustus.
 
Op 18 augustus wordt gestart met de volgende fase, te weten “KLIK EN ONTWAPEN CURACAO”. 
 
Heb je informatie over de locatie van een vuurwapen dan kan je via de anonieme kliklijn 0800-TA BASTA de informatie doorgeven. Indien de informatie juist blijkt en het vuurwapen kan in beslag worden genomen, ontvangt de melder een beloning. Hoe zwaarder het vuurwapen is, hoe hoger de beloning (van 350 tot 1.000 Nafl per melding). De anonimiteit van de melder wordt verzekerd. Deze gehele fase staat onder het gezag van het OM.
 
Het OM zal iedere illegale vuurwapenbezitter strafrechterlijk vervolgen en zal de strafeisen per 31 augustus aanzienlijk verhogen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.