OM in beroep in zaak Magnus

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend beroep aangetekend in de zaak-Magnus tegen de vrijspraak van Dangelo Damascus en Carlos Pieter van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.
 
Het OM eiste tijdens de behandeling van de zaak-Magnus twintig jaar celstraf tegen Damascus en vijf jaar tegen Pieter. Damascus kreeg echter acht jaar celstraf opgelegd voor twee overvallen en vuurwapenbezit, en Pieter kreeg achttien maanden cel voor een gewapende overval die hij samen met Damascus had gepleegd. 
 
Beide mannen zaten vast op belastende verklaringen van Elvis ‘Monster’ Kuwas, de moordenaar van Wiels, Raikel Conception en Lionel Arnaud. Zijn verklaringen zijn echter door de rechter onbetrouwbaar bevonden.
 
Damascus heeft echter zelf ook bekennende verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid.
 
In de zaak van de moordenaar Kuwas is het OM niet in beroep gegaan, aangezien hij conform de eis van het OM tot een levenslange gevangenisstraf is veroordeeld. Kuwas is zelf wel in beroep gegaan tegen het vonnis. Een datum voor de behandeling hiervan is nog niet bekend.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.