OM eist drie jaar tegen milicien voor dood collega

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de twintigjarige S.G.M. De milicien was op 9 juli op marinebasis Suffisant met zijn dienstwapen aan het spelen waardoor een collega, Ishtarr Nicasia, door een kogel geraakt werd.
 
Het slachtoffer overleed drie weken later aan zijn verwondingen.
 
Het ongeval gebeurde na een WK-wedstrijd van Oranje en er was drank in het spel. Ook zou M. op de fatale dag tot driemaal toe zijn dienstwapen, een Glock 17, hebben getrokken, geladen en weer hebben ontladen. Zowel drankgebruik als het trekken van een dienstwapen zonder noodzaak gaan tegen de militaire voorschriften in.
 
Volgens de advocaat van M., Sheldry Osepa, was er geen sprake van opzet. De twee hadden ook geen ruzie. Over twee weken volgt de uitspraak.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.