70-jarige vrouw in Venezuela veroordeeld voor witwassen

CARACAS – Een 70-jarige Nederlandse vrouw is in Venezuela tot tien jaar cel veroordeeld omdat zij heeft geprobeerd vierhonderdduizend dollar het land in te smokkelen. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Venezuela.
 
De vrouw werd op 3 oktober 2012 aangehouden op het internationale vliegveld nabij Caracas. Zij was vanuit de Dominicaanse Republiek naar Venezuela afgereisd.
 
De vrouw had de dollars verstopt in een dekbed dat zij bij zich had. Het geld werd ontdekt bij een bagagecontrole. De vrouw zit sindsdien vast. Het is onduidelijk waarom zij het geld bij zich had.
 
(Novum)

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.