Prisoner Nuto Wawoe flown form SXM to Netherlands

PHILIPSBURG - Pointe Blanche prisoner Urvin Lawrence Wawoe, also known as Nuto, was flown to the Netherlands amidst tight security on Sunday.
 
Wawoe, a member of the Curaçao gang No Limits Soldiers, was said to be involved in an incident last month at Pointe Blanche Prison where fellow prisoner and Vesuvius convict Carlos Richardson was seriously injured by a fellow prisoner with a machete. That attack was said to have been made in defence of Wawoe, whom Richarsdson was said to have attacked with a firearm.
 
Richardson had already been transferred to a prison in The Netherlands last week Sunday. 
 
 
Ook 'Nuto'Wawoe overgebracht naar Nederland
 
PHILIPSBURG - Urvin ‘Nuto’ Wawoe (33) is zondag overgebracht naar Nederland. De leider van de 'No Limit Soldiers' (NLS) uit Curaçao was een te groot veiligheidsrisico voor de Point Blanche gevangenis in Sint Maarten. De NLS-bende is betrokken bij de moord op politicus Helmin Wiels. 
 
Wawoe wordt gezien als een van de hoofdrolspelers bij de onrust in de Pointe Blanche-gevangenis in september. Die ontstond nadat een medegevangene, Carlos Richardson, een aanslag wilde plegen op de bendeleider uit Curaçao. Het wapen bleek bewerkt te zijn en weigerde af te gaan, waardoor medegangleden de kans zagen om Richardson met een machete uit te schakelen. Hij raakte daarbij zwaar gewond en is intussen - ook vanwege zijn veiligheid - naar Nederland overgebracht.
 
De veiligheid in de Pointe Blanche-gevangenis staat al lang ter discussie. Er zijn geregeld incidenten. Ook waren er ontsnappingen. Volgens minister van Justitie Dennis Richardson kampt de gevangenis met een schreeuwend personeelstekort.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.