Schietpartij Hato pro forma behandeld

WILLEMSTAD – De pro-formazitting waarbij de dubbele moord op Hato van 15 juli van dit jaar wordt behandeld, vindt morgen plaats. Dat gaf het Openbaar Ministerie gisteren aan.
 
In deze zaak zijn er vijf verdachten, onder wie Adrian Santhony Martha, ook wel bekend als ‘Venenu’ of ‘Poison’.
 
De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op 25 februari 2015 plaats.
 
Bij de schietpartij op luchthaven Hato, die eerder dit jaar op de avond van 15 juli plaatsvond, kwamen Erwin Adriano Juliana en Shantley Percival Arnhem om het leven en raakten zes anderen gewond. Behalve Poison zijn er nog vier andere verdachten aangehouden in deze zaak. Het gaat om de 28-jarige J.F.M., de 28-jarige G.N.M., de 28-jarige R.L.B. en de 27-jarige R.D.A.M.. Zij worden allemaal verdacht van moord en (poging tot) doodslag. Alle vijf lijken banden te hebben met de bende No Limit Soldiers (NLS) uit Koraal Specht.
 
Voor het TGO (Team Grootschalig Onderzoek), dat uitgebreid onderzoek moest doen naar de toedracht van de schietpartij, werd al snel duidelijk dat de wildwest-schietpartij vermoedelijk te maken heeft met een afrekening tussen de twee gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City (BVC). De twee overleden slachtoffers hadden banden met de gang uit Buena Vista.
 
Bron: Antilliaans Dagblad

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.