Schietpartij Hato pro forma behandeld

WILLEMSTAD – De pro-formazitting waarbij de dubbele moord op Hato van 15 juli van dit jaar wordt behandeld, vindt morgen plaats. Dat gaf het Openbaar Ministerie gisteren aan.
 
In deze zaak zijn er vijf verdachten, onder wie Adrian Santhony Martha, ook wel bekend als ‘Venenu’ of ‘Poison’.
 
De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op 25 februari 2015 plaats.
 
Bij de schietpartij op luchthaven Hato, die eerder dit jaar op de avond van 15 juli plaatsvond, kwamen Erwin Adriano Juliana en Shantley Percival Arnhem om het leven en raakten zes anderen gewond. Behalve Poison zijn er nog vier andere verdachten aangehouden in deze zaak. Het gaat om de 28-jarige J.F.M., de 28-jarige G.N.M., de 28-jarige R.L.B. en de 27-jarige R.D.A.M.. Zij worden allemaal verdacht van moord en (poging tot) doodslag. Alle vijf lijken banden te hebben met de bende No Limit Soldiers (NLS) uit Koraal Specht.
 
Voor het TGO (Team Grootschalig Onderzoek), dat uitgebreid onderzoek moest doen naar de toedracht van de schietpartij, werd al snel duidelijk dat de wildwest-schietpartij vermoedelijk te maken heeft met een afrekening tussen de twee gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City (BVC). De twee overleden slachtoffers hadden banden met de gang uit Buena Vista.
 
Bron: Antilliaans Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.