Vader zet elfjarige dochter in als drugskoerier

COLOMBIA – Een vader in Colombia heeft zijn eigen dochter ingezet als drugskoerier. Het elfjarige meisje werd doodziek naar een ziekenhuis in de Colombiaanse stad Santiago de Cali gebracht, nadat enkele capsules waren geknapt.
 
Het meisje bleek 104 capsules met cocaïne in haar maag te hebben. Ze moest een operatie ondergaan om de capsules te laten verwijderen.
 
De politie is een zoektocht gestart naar de vader van het meisje. Hij zou haar gedwongen hebben de drugs in te nemen, om haar vervolgens in te zetten als drugskoerier op een vlucht naar Spanje. In het huis vond de politie een vliegticket. De vader en een kennis brachten het meisje met spoed naar het ziekenhuis. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van het tweetal.
 
 
 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.