Videobeelden Hato shooting alleen naar advocaten

WILLEMSTAD – De kans dat het publiek de videobeelden krijgt te zien van de schietpartij op Hato, op 15 juli, is klein. Ze worden namelijk niet toegevoegd aan het strafdossier.
 
Het OM is bang dat ze anders in de media terecht komen. De advocaten van de vijf verdachten krijgen de beelden en ook geluidsopnames van de verhoren wél in bezit. Hen is gevraagd deze niet te verspreiden. Twee van de vijf verdachten die hun proces in februari in vrijheid wilden afwachten, blijven toch achter slot en grendel. Hun verzoek werd door de rechter afgewezen.
 
Bron: Persbureau Curaçao

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.