Militair met drugs gepakt op Curaçao

WILLEMSTAD - Op Curaçao is een Nederlandse militair van 25 gearresteerd omdat hij drugs bij zich had en misschien ook had gebruikt. Een commandant van de militair meldde bij de marechaussee dat er verdenkingen waren.
 
Tijdens het fouilleren werden er inderdaad verdovende middelen gevonden. Het is niet bekend om wat voor drugs het ging en of de drugs bedoeld waren voor eigen gebruik. Ook is niet bekend of de militair de drugs wilde smokkelen.
 
De marechaussee stelt een onderzoek in en heeft proces-verbaal opgemaakt. 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.