Brian de Raad trekt herzieningsverzoek in

WILLEMSTAD – De 23-jarige Brian de Raad uit Wassenaar heeft zijn celstraf toch geaccepteerd. Dat meldt Omroepwest. De Raad en zijn advocaat dienden oktober vorig jaar een herzieningsverzoek in.
Dit nadat hij werd veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf wegens drugssmokkel van Curaçao naar Düsseldorf.
 
De Wassenaarder werd in juni aangehouden op de luchthaven van Düsseldorf met 40 bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Tijdens een controle liep hij tegen de lamp. Zelf verklaarde hij onder dwang bolletjes te hebben geslikt wegens openstaande drugsschulden. Waarom De Raad en zijn advocaat het verzoek tot herziening hebben ingetrokken, is niet bekend.
 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.