Voormalig bestuurslid FWNK aangehouden

WILLEMSTAD — De voormalige interim-directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), J. Mathilda, is gisteren aangehouden in verband met verduistering.
 
Volgens niet-officiële berichten heeft de aanhouding niets te maken met de FWNK, maar met haar huidige werkgever.
 
Mathilda kwam eerder in het nieuws nadat overheidsaccountant Soab een vernietigend rapport over de financiële bedrijfsvoering bij de stichting had uitgebracht. Haar administratiekantoor Immeku Accounting and Administration (IAA) heeft enkele tonnen ontvangen voor administratieve werkzaamheden voor FWNK, terwijl het geleverde werk niet aan de eisen voldeed en de administratie over 2012 en 2013 opnieuw moest worden ingevoerd. Mathilda heeft in april 2013 tevens gefungeerd als interim-directeur van FWNK, maar hiervan ontbreekt de onderliggende arbeidsovereenkomst, stelde Soab.
 
Amigoe

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.