Kustwachter staat terecht voor verduistering

WILLEMSTAD — Een medewerker van de Kustwacht, de 33-jarige R.V.A.M. stond onlangs terecht voor verduistering en vernieling van 2400 scherpe patronen van kaliber 5.56 en 9 millimeter van de Kustwacht, in mei en oktober 2013.
 
Uit het onderzoek is gebleken dat hij de patronen uit elkaar haalde om het buskruit eruit halen. Het is onduidelijk wat hij hiermee deed. De inhoudelijke behandeling van de zaak is door de rechter op verzoek van zijn advocaat aangehouden. De advocaat had niet alle stukken, in dit geval processen-verbaal over de zaak. Voortzetting van de behandeling is op 18 februari in de ochtenduren.
 
Amigoe

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.