Grootschalige actie bij Marshe Nobo

WILLEMSTAD — Diverse illegale goederen, waaronder medicijnen die gebruikt worden om abortus te veroorzaken, zijn gisteren in beslag genomen tijdens een grootschalige actie bij de grote markt in Punda (in de volksmond Marshe Nobo).
 
De teams betrokken bij de controles hielden gistermiddag een persconferentie hierover op het kantoor van de douane in Punda.
 
De politie, de douane, de kustwacht, de toelatingsorganisatie, de medicijninspectie en de veterinaire dienst waren betrokken bij de strenge controles gericht op illegale producten en ongedocumenteerden. Naast de abortuspillen genaamd Cytotec, namen de autoriteiten ook diverse dieetpillen en andere medicijnen in beslag.
 
Conform de normale procedure, zullen de betrokken instanties later een inventarisatie doen van de in beslag genomen goederen en zullen ook een gezamenlijke evaluatie doen van de bekeuringen die uitgeschreven moeten worden. Alle verkopers die gisteren in het bezit waren van illegale goederen, zullen binnenkort een boete krijgen.
 
Politiewoordvoerder Imro Zwerwer meldt desgevraagd dat ze geen ongedocumenteerden zijn tegengekomen gisteren en voegt toe dat er ook geen aanhoudingen zijn verricht.
 
 
Opmerkelijk
 
“Voor ons is het onbegrijpelijk dat ondanks de gewoonte om medicijnen bij een botika te halen, diverse burgers deze nog liever bij de Marshe kopen. Bovendien krijgt men zelfs uitleg over bijwerkingen van de verzochte medicijnen, zoals Cytotec dat abortus veroorzaakt, terwijl dit een medicijn voor zweren is”, merkte douanewoordvoerder Richinel Martijn op. Tevens is zelfs vervalste Cytotec in beslag genomen.
 
Zwangere jongeren gebruiken dan een hogere dosis voor de zekerheid, met alle (fatale) gevolgen van dien.
 
In verband hiermee doen de autoriteiten een dringende oproep aan ouders om hun dochters op de risico’s te wijzen van het gebruik van dit medicijn en de gevolgen van medicijnen kopen bij Marshe.
 
De autoriteiten doen verder onderzoek in deze zaak en waarschuwen dat er meer soortgelijke controles volgen.
 
Amigoe

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.