Grootschalige actie bij Marshe Nobo

WILLEMSTAD — Diverse illegale goederen, waaronder medicijnen die gebruikt worden om abortus te veroorzaken, zijn gisteren in beslag genomen tijdens een grootschalige actie bij de grote markt in Punda (in de volksmond Marshe Nobo).
 
De teams betrokken bij de controles hielden gistermiddag een persconferentie hierover op het kantoor van de douane in Punda.
 
De politie, de douane, de kustwacht, de toelatingsorganisatie, de medicijninspectie en de veterinaire dienst waren betrokken bij de strenge controles gericht op illegale producten en ongedocumenteerden. Naast de abortuspillen genaamd Cytotec, namen de autoriteiten ook diverse dieetpillen en andere medicijnen in beslag.
 
Conform de normale procedure, zullen de betrokken instanties later een inventarisatie doen van de in beslag genomen goederen en zullen ook een gezamenlijke evaluatie doen van de bekeuringen die uitgeschreven moeten worden. Alle verkopers die gisteren in het bezit waren van illegale goederen, zullen binnenkort een boete krijgen.
 
Politiewoordvoerder Imro Zwerwer meldt desgevraagd dat ze geen ongedocumenteerden zijn tegengekomen gisteren en voegt toe dat er ook geen aanhoudingen zijn verricht.
 
 
Opmerkelijk
 
“Voor ons is het onbegrijpelijk dat ondanks de gewoonte om medicijnen bij een botika te halen, diverse burgers deze nog liever bij de Marshe kopen. Bovendien krijgt men zelfs uitleg over bijwerkingen van de verzochte medicijnen, zoals Cytotec dat abortus veroorzaakt, terwijl dit een medicijn voor zweren is”, merkte douanewoordvoerder Richinel Martijn op. Tevens is zelfs vervalste Cytotec in beslag genomen.
 
Zwangere jongeren gebruiken dan een hogere dosis voor de zekerheid, met alle (fatale) gevolgen van dien.
 
In verband hiermee doen de autoriteiten een dringende oproep aan ouders om hun dochters op de risico’s te wijzen van het gebruik van dit medicijn en de gevolgen van medicijnen kopen bij Marshe.
 
De autoriteiten doen verder onderzoek in deze zaak en waarschuwen dat er meer soortgelijke controles volgen.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.