Man vast voor verduistering

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie meldt desgevraagd vandaag aan de media dat een perslid, de man R.C. (53), afgelopen 3 februari is aangehouden voor verduistering in dienstverband van een groot hoeveelheid geld.
 
De man verscheen afgelopen vrijdag voor de rechter-commissaris (RC), die zijn aanhouding als rechtvaardig had getoetst. Een officier van justitie besloot hierop hem langer vast te houden (zeven dagen) in verband met het onderzoek.
 
De verdachte zal aanstaande vrijdag wederom voor de RC verschijnen, nu de officier een zogenoemde vordering inbewaringstelling heeft ingediend om de man nog langer vast te houden voor het onderzoek.
 
Volgens welingelichte bronnen gaat het hier om iemand die bij een radiozender werkt en vermoedelijk een half miljoen gulden van de zender had verduisterd.
 
Amigoe

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.