Zaak poging moord aangehouden

WILLEMSTAD — De 56-jarige man Elvin M. stond onlangs terecht voor een poging doodslag en zware mishandeling met een wapen op de man E.B. (20), op 20 oktober vorig jaar in de Steenmijnweg.
 
De behandeling van zijn zaak werd echter op verzoek van zijn advocaat aangehouden voor het horen van getuigen. Deze getuigen werden niet bij de rechter-commissaris (RC) gehoord en zouden ter zitting zelf gehoord worden. Een van hen is echter niet komen opdagen, terwijl de ander weg moest aangezien de behandeling van de zaak vertraging opliep.
 
De zaak werd terugverwezen naar de RC. Een verzoek van de advocaat om M. onder voorwaarden vrij te laten in afwachting van de voortzetting van de behandeling, werd door de rechter afgewezen. Een van de redenen hiervoor is dat de man in dezelfde straat woont als het slachtoffer en de getuige.
 
De politie meldde eerder in een persbericht dat attente buren de poging tot doodslag konden voorkomen, door de ruzie direct te melden. Een patrouille rukte meteen uit naar de bewuste woning en zag twee mannen rennen. Het slachtoffer werd door de gewapende M. achtervolgd. Bij het zien van de agenten gooide M. een zwart voorwerp in de tuin van een woning en nam de benen. Er volgde een achtervolging en kort daarna werd M. aangehouden voor poging doodslag. Later bleek dat M. tijdens de ruzie zelfs schoten heeft gelost, maar gelukkig raakte toen niemand gewond.
 
Amigoe

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.