Bewoners Jan Sofat alert op gijzelingen

WILLEMSTAD — De bewoners van Jan Sofat hebben onlangs een brief ontvangen van de buurtvereniging met een waarschuwing om extra alert te zijn op criminele activiteiten in die buurt.
 
Aanleiding hiervoor zijn geruchten die al een tijdje de ronde doen ‘dat onverlaten plannen zouden smeden om via het water overvallen met zelfs gijzelnemingen te plegen op woningen’ rond het Spaanse Water.
 
Voorzitter van de vereniging Dick Zijdel bevestigt desgevraagd aan de Amigoe dat zij de bewoners hiervan op de hoogte hebben gesteld, zodat die extra alert kunnen zijn. Tevens wordt bewoners aangeraden in de brief om ervoor te zorgen dat schuifdeuren en eventuele ramen aan de zeekant ‘s avonds gesloten zijn. De bewaking heeft aan het bestuur doorgegeven dat dit meestal niet het geval is. Het bestuur heeft extra instructies gegeven aan de bewakingsdiensten en er zal ook met de autoriteiten worden overlegd. Zijdel: “Wij willen criminele activiteiten zoveel mogelijk voorkomen. Security begint bij ons allen thuis, dus extra oplettendheid is altijd aan te raden.”
 
Amigoe

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.