Dodelijke schietpartij Gato 2013 woensdag voor het Gerecht

WILLEMSTAD - Woensdag om 14:00 uur dient voor het Gerecht te Curaçao de zaak van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao tegen de man U.G.M. (1976).
 
De verdachte wordt ten laste gelegd dat hij op 25 december 2013 opzettelijk en – al dan niet – met voorbedachten rade de bij de woning in de wijk Gato (Kura di Porko) 15-jarige man Steven Ersilia met een vuurwapen van het leven heeft beroofd.
 
Ersilia werd getroffen door een of meer afgevuurde kogels, tengevolge waarvan hij is overleden. Het betreft het schenden van artikel 2:262/259 j° 1:123 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao.
 
Ook word M. ten laste gelegd dat hij een vuurwapen voorhanden heeft gehad in de zin van de Vuurwapenverordening 1930 en/of munitie in de zin van de Vuurwapenverordening 1930. Dit is in strijd met artikel 3 j° 11 van de Vuurwapenverordening 1930. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.