Inval in woning van gedode verpleegkundige Bonam

WILLEMSTAD – De politie heeft gisteren een inval gedaan in het huis van Cristina Berry, de 36-jarige verpleegkundige van het SEHOS die zondag werd doodgestoken toen ze thuis kwam van werk.
 
Onderzoek van de politie naar deze moord leidde de autoriteiten gistermiddag terug naar de woning van het slachtoffer in de Kaya Misa Alegre bij Zuid Bonam voor een huiszoeking.
 
Tijdens het onderzoek troffen de autoriteiten diverse spullen aan, waaronder diverse documenten en computer, die belangrijk zijn voor het onderzoek. De politie nam tevens voertuigen in beslag. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer kon desgevraagd alleen de inbeslagname van ‘auto’ bevestigen, maar kan verder niet zeggen hoeveel voertuigen in beslag zijn genomen.
 
De huiszoeking werd verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie. Inmiddels is ook bekend dat de man van het slachtoffer, A.H., is aangehouden.
 
Het slachtoffer kwam in de late avonduren thuis aanrijden, toen ze werd aangevallen door één of meerdere personen, blijkt uit het voorlopig onderzoek van de politie. De verpleegkundige van het St. Elisabeth Hospitaal liep bij de worsteling met de dader(s) diverse steekwonden op. De politie neemt aan dat er een gewelddadige worsteling was, aangezien diverse tassen van het slachtoffer overal in de tuin van de woning aan de Kaya Misa Alegre zijn gevonden. Bovendien werd ook de auto van de vrouw bij de plaats delict aangetroffen. Ervaring leert, zoals deze krant afgelopen maandag al naar voren bracht, dat dit wellicht geen overval was. Dit gezien het feit dat de vrouw meerdere steekwonden had en de daders diverse waardevolle spullen achterlieten. De politie sluit natuurlijk helemaal niets uit bij het onderzoek, benadrukte Zwerwer eerder desgevraagd. “Wij weten niet wat er is gebeurd, dus kan de politie in dit vroege stadium niet zeggen dat dit geen overval was.”
 
De echtgenoot van de vrouw en tevens een stel dat daar woont, waren thuis toen de vrouw werd doodgestoken. Volgens de politie zag geen van hen iets, ook de buren niet, vanwege de hoge muren. Zwerwer eerder: “Haar man zat binnen. Zij hebben enkele honden in de tuin die volgens hem de hele dag blaffen, waardoor hij niet direct is gaan kijken wat er aan de hand was. Op een gegeven moment besloot hij toch te gaan kijken en trof hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aan.” Toen werd de politie gebeld en uiteindelijk constateerde de politiearts de dood van de vrouw. Het lichaam is in beslag genomen voor lijkschouwing. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.