Rechter houdt zaak Mahaka aan

KRALENDIJK — De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de verdachten op de moord op de Aron Paula stond gisteren gepland. De rechter besloot de zaak echter aan te houden tot 5 mei aanstaande.
 
De achttienjarige Paula werd in de vroege ochtend van 4 november vermoord bij zijn huis in de wijk Mamparia Kutu. Zijn gewelddadige dood was een schok voor Bonaire. Arons broer Areyn raakte bij de schietpartij gewond aan zijn arm.
 
In het onderzoek, Makaha geheten, zijn meerdere verdachten aangehouden. Drie van hen, M.S., K.F. en S.O., verschenen gisteren voor de rechter in een overvolle rechtszaal.
 
Kort na aanvang bleek echter dat de zaak, waarvoor in januari al een pro forma-zitting was geweest, moest worden aangehouden. De advocaat van verdachte K.F. had daarom gevraagd. Zij stelde dat de tijd te kort was geweest om de tien dossiers die de zaak inmiddels beslaat, goed genoeg te kunnen bestuderen. Officier van justitie, Antoinette Doedens, maakte bezwaar tegen de aanhouding, en stelde dat een groot deel van het dossier al bekend was. Ook de beide andere verdachten, M.S. en S.O. pleitten ervoor de behandeling van de zaak doorgang te laten vinden.
 
Voor rechter Constantijn van Dam van Isselt telde uiteindelijk het verdedigingsbelang het zwaarst: “Het is een groot dossier, het zijn zware beschuldigingen”, motiveerde hij zijn beslissing. Vanwege de verwevenheid van de dossiers, werd besloten om alle drie de zaken aan te houden.
 
De verwachting is nu dat de verdachten M.S., K.F. en S.O. op 5 mei opnieuw voor de rechter zullen moeten verschijnen. Op die dag staat ook de zaak tegen een vierde verdachte, R.B., gepland.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.