Gevangenhouding agent bevolen

WILLEMSTAD — De rechter-commissaris heeft vanochtend de gevangenhouding van de politieagent Xavier de W. bevolen.
 
Hij is de hoofdverdachte in het onderzoek naar illegale afgifte van drie politieportofoons van het merk Chuchubi aan derden (werkzaam in de media) en hij is ook betrokken bij de fatale schietpartij op 15 juli vorig jaar bij het vliegveld.
 
Dit betekent dat de hechtenis van De W. met zestig dagen is verlengd. De man zit sinds 30 maart voor bovengenoemde feiten vast. Zijn aanhouding in verband met de Chuchubi’s zorgde voor veel discussies in de (sociale) media en er vond een herregistratie plaats van de politieportofoons. De portofoons die niet door de controle zijn gegaan, zijn direct uitgeschakeld. Bovendien is de politieleiding van plan om beter beveiligde portofoons aan te schaffen. Verder werd niet veel gesproken over zijn betrokkenheid bij de fatale schietpartij.
 
In verband met dit laatste is de VDC-functionaris A.C. op non-actief gesteld. Welingelichte bronnen meldden aan de Amigoe dat de man indirect betrokken is bij deze zaak. C. is geen medeplichtige, omdat hij de (vlucht)informatie van de later gedode mannen Erwin ‘Djais’ Juliana en Shantlé ‘Champi’ Arnhem die hij had, te goeder trouw aan de agent had verschaft. Bronnen meldden dat de VDC-medewerker door de agent werd misleid. De W. zou C. hebben voorgelogen dat hij die informatie nodig had voor een onderzoek. Pas na de moord zou C. erachter zijn gekomen dat dit niet klopte. Hij stapte vervolgens naar de politie en later werd De W. aangehouden.
 
Amigoe
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.