Fundering hotel wordt niet opengebroken in zaak-Holloway

ORAMJESTAD – “Het lichaam van Natalee Holloway kan niet onder de fundering liggen van de Spyglass Tower van het Marriott Hotel in Palm Beach, omdat er simpelweg geen fundering lag toen zij verdween”, zegt hoofdofficier van Justitie Eric Olthof.
 
Hij heeft hiernaar gevraagd bij de directie van het hotel, zo schrijft Caribisch Netwerk.
 
Olthof weet niet of deze vraag al eerder is gesteld, bijvoorbeeld door zijn voorganger Peter Blanken, die De Jong in 2013 heeft verhoord.
 
Geen onderzoek
Het Openbaar Ministerie (OM) van Aruba gaat geen verder onderzoek doen naar de verdwijning van Holloway, naar aanleiding van de getuigenverklaring van Jurriën De Jong. Het OM maakte dit vanochtend bekend.
 
‘Frisse ogen’
Olthof zegt de zaak en de verklaringen van De Jong ‘met frisse ogen’ te hebben gezien. “Toen ik het dossier onder ogen kreeg en de verklaring van meneer De Jong begin februari opnieuw ter sprake kwam, was eigenlijk mijn eerste vraag: hoe is de feitelijke situatie ter plaatse die door De Jong wordt omschreven? Vandaar dat ik nader onderzoek heb laten doen via het Marriott en dit is de uitkomst”, aldus Olthof.
 
Voorganger
Zijn voorganger Blanken had dit niet gedaan in 2013, toen het OM voor het eerst door De Jong werd benaderd. Blanken zegt dat hij de verklaringen van De Jong destijds niet betrouwbaar genoeg vond voor verder onderzoek. De toenmalig hoofdofficier merkte veel weerstand op bij De Jong. Bovendien zou De Jong’s verklaring op veel punten niet voldoende zijn onderbouwd.
 
Afpersing
Ook Joran van der Sloot, hoofdverdachte in de verdwijningszaak, heeft via zijn advocaat in Peru contact opgenomen met de ouders van Holloway om hen te waarschuwen voor De Jong. Volgens Van der Sloot’s advocaat kenden de twee elkaar en zou De Jong Van der Sloot hebben proberen af te persen. Tegenover De Telegraaf ontkent De Jong dit.
 
Spyglass Tower
Jurriën De Jong verklaarde in de avond van 30 mei 2005 op het terrein van het Marriot-hotel in aanbouw te hebben gezien hoe Joran van der Sloot het bewusteloze lichaam van Natalee Holloway over zijn schouder uit een gebouw droeg en in de kruipruimte van de Spyglass Tower begroef. De Jong was naar eigen zeggen die avond op het bouwterrein voor een druggerelateerde opdracht. Dat die zaak is verjaard en hij zelf niet meer in het criminele circuit zit, zouden volgens hem de redenen zijn geweest om al die jaren later met een verklaring komen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.