Bijzondere maatregelen i.v.m. de strafzaak ‘Hato shooting’ 28 en 29 mei

WILLEMSTAD – In verband met de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten van de dodelijke schietpartij op luchthaven Hato, die plaatsvindt op 28 en 29 mei aanstaande, worden enkele bijzondere maatregelen genomen.
 
Het betreft onder meer betreffende de front office van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en van het Gerecht in eerste aanleg en de beveiliging rondom en in het Stadhuis.
 
Het voor het publiek bestemde loket, de zogenoemde front office, zal op 28 en 29 mei a.s. zijn gevestigd op een tijdelijke locatie namelijk bij het Ministerie van Justitie op het Wilhelminaplein en is geopend van 8 tot 16 uur. Men wordt verzocht op genoemde data zo min mogelijk gebruik te maken van de front office, tenzij dit noodzakelijk is bijvoorbeeld wanneer sprake is van fatale termijnen.
 
Ook advocaten, deurwaarders, notarissen, gemachtigden en zaakwaarnemers dienen gebruik te maken van deze tijdelijke locatie. Voorgeleidingen bij de rechter-commissaris vinden, indien mogelijk, plaats op andere data. Voor zover voorgeleidingen wel plaatsvinden op 28 en 29 mei a.s. zal dit zoals gebruikelijk geschieden in het Stadhuis.
 
In verband met de zitting zijn er op genoemde dagen geen civiele en andere zittingen gepland in het Stadhuis. In en rondom het Stadhuis zal verder sprake zijn van verscherpte veiligheidsmaatregelen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.