Verdachte zaak Bullenbaai wil afzonderlijke behandeling

WILLEMSTAD — Advocaat Orlando ‘Kid’ Martina heeft namens de verdachte Nahum H., beschuldigd van het doden van Attaf Nikita en Shendrick Randt op 17 maart vorig jaar, een verzoek ingediend om zijn zaak apart te behandelen.
 
Rechter Irma Lips kon hierop gistermiddag geen beslissing nemen.
 
Dat laat de rechter over aan haar collega die in augustus de inhoudelijke behandeling van de zaak zal doen.
 
Officier van justitie Leomar Angela wilde graag de reden weten van Martina’s verzoek. Hij geeft er de voorkeur aan dat de zaken van alle vijf de verdachten gelijktijdig behandeld worden. De officier lichtte toe dat de omstandigheden zouden kunnen veranderen, waardoor hij misschien H. als getuige zou moeten oproepen.
 
Martina stelde dat dat niets te maken heeft met de zaak tegen H. als verdachte, maar als getuige. De raadsman wees op het feit dat H. recht heeft op een eerlijk proces en dat een gelijktijdige behandeling van de zaken dit onmogelijk maakt. “Indien de zaak niet apart behandeld wordt, kan hij geen verklaring afleggen”, benadrukte hij. De verdachte voelt zich niet vrij om te verklaren. De advocaat voegde hieraan toe dat H. nu op de Foba-afdeling (Forensische observatie en behandeling) van de gevangenis zit.
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.