Advocaten eisen meer onderzoek in Hato-shooting

WILLEMSTAD — De raadsvrouwen Marije Vaders en Paula Janssen eisten vanochtend namens hun cliënten, respectievelijk Judrin M. en Raily B., nader onderzoek in de zaak Hato-shooting. Het Openbaar Ministerie ziet de noodzaak hiervan niet in.
 
De rechter zal op 18 juni aanstaande zijn beslissing bekend maken.
 
De raadsvrouwen haalden diverse getuigenverklaringen aan om hun verzoek te onderbouwen, waaronder de belastende verklaringen van de medeverdachten Gyvency M. en Renaldo M. tegen hun cliënten. Advocaat Janssen liet zelf videobeelden van het afschuwelijke incident zien, om de volgens haar tegenstrijdige getuigenverklaringen toe te lichten.
 
De verdachten kregen ook de kans om te reageren op het verzoek van hun advocaten. Zij beweren allemaal onschuldig te zijn en benadrukten niet eens aanwezig te zijn geweest op Hato toen.
 
Advocaat Russel Martis heeft namens zijn cliënt Adrian M. geen verzoeken ingediend.
 
Verder zijn vanochtend de persoonlijke omstandigheden van de verdachten behandeld, lichtte een vertegenwoordiger van Slachtofferhulp de schadeclaims van de benadeelde partijen toe, net als gisteren, en kregen de raadsvrouwen na de middag kans om te pleiten.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.