Eric Olthof: OM Aruba wil ook dat zaak Natalee Holloway wordt opgelost

ORANJESTAD — Het standpunt dat hoofdofficier van Justitie Eric Olthof onlangs innam in de zaak-Holloway, leidde tot felle reacties op sociale media. Het besluit om niet te graven onder het Marriott-hotel laat mensen stellen dat het Openbaar Ministerie (OM) de zaak in de doofpot probeert te stoppen.
 
‘Jammer en onzin’, aldus Olthof. “Iedereen die betrokken is bij deze zaak, wil het oplossen.”
 
“Natuurlijk was het een lastige beslissing om niet te gaan graven onder het Marriott hotel. Maar het is wel een zuivere beslissing. Daar sta ik voor”, legt Olthof uit tijdens een gesprek met Amigoe. “En als dat standpunt niet blijkt te kloppen, dan ben ik de eerste die zal zeggen dat we gaan zoeken. Maar niet nu.”
 
Eric Olthof is sinds 1 oktober 2014 werkzaam als hoofdofficier van Justitie op Aruba, waardoor hij pas kort bezig is met het dossier-Holloway. Olthof volgde zijn voorganger Peter Blanken op die de complexe zaak tevens erfde van zijn voorganger Hans Mos.
 
 
Hoe vindt u het om de zaak-Holloway nu op uw bord te krijgen?
 
“Toen ik hier naartoe kwam en mensen vertelde dat ik als hoofdofficier op Aruba ging werken, zei iedereen direct Holloway. Ik ben niet voor niets officier van justitie, ik wil deze zaak oplossen en diegene die verantwoordelijk is voor haar verdwijning en dood voor de rechter brengen. Het feit dat ik me moest verdiepen in deze zaak, kwam eerder dan verwacht door het verhaal van De Jong.”
 
Heeft u het hele dossier inmiddels doorgenomen?
 
“We zijn inmiddels tien jaar verder en dan ligt er een immens dossier dat niet van jou is. Dat is best lastig. Je moet het lezen en eigen maken. Ik heb nu delen van het dossier bestudeerd in het licht van de verklaring van De Jong. Wat mij opvalt is dat er al ongelofelijk veel is gedaan en er zijn ongelofelijk veel tips onderzocht, die allemaal uiteindelijk tot niets leiden. Wat dan wel? Dat is natuurlijk de vraag die iedereen stelt. Maar ik ook.”
 
Voor de betrokken is de zoektocht natuurlijk nooit genoeg.
 
“Dat is nu precies het issue. Na al die berichten op sociale media met de vraag waarom we niet gaat graven. Dan is het toch klaar? Maar dat is niet onze rol. Echter, als ik kijk naar Dave Holloway, dan snap ik dat je ieder sprankje wil uitzoeken en mogelijkheden wil wegstrepen. Dat voelt voor een vader toch anders. Ik heb zelf ook kinderen. Maar ik heb het uitgezocht en mijn voorganger Peter Blanken geloofde De Jong ook niet. En aan zijn verklaring is niets veranderd. Zijn verhaal klopt niet met de informatie die ik nu heb gekregen en dan is het mijn rol en verantwoordelijkheid om te besluiten om niet te gaan zoeken. Als ik dat wel doe, dan wek ik een valse verwachting. Niet alleen voor familie Holloway, maar ook voor iedereen die bezig is met deze zaak.”
 
Jurriën de Jong zegt dat hij foto’s heeft die beweren dat er wel bouwwerkzaamheden waren op dat moment.
 
“Die foto’s van De Jong heb ik ook, dat zijn beelden van 23 juni. Ik weet het precies. Maar dat zijn geen foto’s waarmee hij mij bewijst dat er een fundering lag die avond. En dat is het punt. Als hij met ander bewijsmateriaal komt. Graag. Soms bestaat er de indruk dat wij de zaak niet willen oplossen, of zelfs in de doofpot willen stoppen. Dat vind ik jammer en is onzin. Iedereen die betrokken is bij deze zaak, wil het oplossen.”
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.