OM eist 2,5 jaar voor Argentijnse pinfraudeurs

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar celstraf geëist tegen twee Argentijnse leden van een bende pinfraudeurs. De 57-jarige Nestor Giacomodonato en de 69-jarige Juan Bella, pinden met vervalste bankpassen tenminste 165 duizend florin van rekeningen van nietsvermoedende burgers.
 
De pinpassen konden worden vervalst doordat klanten bij de pinautomaat eerst waren geskimd en bespioneerd via kleine camera’s. Vervolgens werd de informatie op valse kaartjes gezet. De mannen bekennen dat zij inderdaad naar Aruba kwamen om met vervalste bankpassen rekeningen leeg te trekken. Maar naar eigen zeggen waren zij ‘maar loopjongens’. “We kregen vanuit Argentinië de opdracht om zoveel mogelijk geld te pinnen. Zelf streken we 15 procent commissie op”, vertelt een geëmotioneerde Giacomodonato.
 
Schijntje
“Ik vermoed dat dit nog maar een schijntje is van het totale bedrag”, zegt de officier van Justitie Frans van Deutekom. “Het lijkt erop dat de verdachten niet alleen in Aruba hun fraude pleegden, maar steeds van land naar land reisden.” De mannen werden in augustus vorig jaar in Aruba aangehouden in het vliegtuig. Ze waren op weg naar hun thuisland Argentinië. Duizenden florins werden gevonden, verstopt onder hun kleding.
 
Europa
Op in beslaggenomen computers van beide mannen zijn rijen bankrekeningnummers aangetroffen van Europese banken zoals de ABN Amro bank en de Deutsche bank. “Slechts een klein deel konden we achterhalen”, vertelt van Deutekom. “De meeste burgers en bankmaatschappijen doen geen aangifte omdat ze verzekerd zijn. Arubabank en RBC op Aruba hebben wel aangifte gedaan. De rechter doet op 19 juni uitspraak.
 
Bron: Caribisch Netwerk

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.