Schietpartij en ontvoering bij Hato

WILLEMSTAD -  Gisteravond vonden op de luchthaven Hato een schietpartij en ontvoering plaats. De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek hiernaar.
 
De slachtoffers en/of de getuigen moeten nog gehoord worden waarna de politie hoopt te weten wat er precies die avond is gebeurd.
 
Uit een preliminair onderzoek blijkt wel dat er bij Hato werd geschoten op drie personen. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer bevestigt dat er hierbij een vrouw werd ontvoerd.
 
Het onderzoek wijst uit dat de drie personen in een voertuig (een bruine Kia Rio) zaten toen hun wagen door een ander voertuig werd klemgereden en iemand plotseling achter het stuur van hun wagen kroop en trachtte weg te rijden. Het lukte twee van de inzittenden, een man en een vrouw, uit de auto te springen, maar de andere vrouw werd meegenomen. Het slachtoffer werd even later bij Ser’i Papaya achtergelaten. Zij heeft zelf de politie gebeld om dit mee te delen. Het slachtoffer werd ongedeerd door de agenten daar aangetroffen. Ook de Kia Rio waarin ze werd ontvoerd, werd door de politie in de Kaya Cumulus bij Ser’i Papaya teruggevonden.
 
Verder raakte niemand gewond tijdens het schietincident bij de luchthaven. Hoeveel schoten zijn gelost is ook nog niet bekend.
 
Het betreft hier een tweede schietpartij bij de luchthaven, die bovendien een dag na een moord bij Montaña Abou is gepleegd. De eerdere fatale schietpartij bij Hato is bijna opgelost. Afgelopen juli werden daar twee bendeleden doodgeschoten en raakten tevens zeven personen gewond, die in totaal ruim 200.000 gulden aan schadevergoeding hebben geëist tijdens de behandeling van de zaak. Het OM eiste levenslange gevangenisstraf tegen de uitvoerende daders Adrian M. en Judrin M., en de maximale straf van 24 jaar cel tegen de chauffeur van de toen gebruikte vluchtauto, Raily B. Hun advocaten eisten vrijspraak ‘aangezien er in deze zaak geen sprake is van wettig en overtuigend bewijs, maar slechts tegenstrijdige verklaringen van onbetrouwbare getuigen, die belastende verklaringen aflegden na een deal te hebben gesloten met het OM’.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.