Nederlandse Politie vindt bestuurders Sint Maarten corrupt

THE NETHERLANDS - De Nederlandse politie wil niet meer samenwerken met lokale bestuurders op Sint Maarten, omdat er te veel aanwijzingen zijn voor corruptie.
 
Die harde opstelling van korpschef Gerard Bouman leidt tot een stevig conflict met het eilandbestuur.
 
De ruzie blijkt uit een verslag van een vertrouwelijk overleg op het eiland, tussen korpschef Gerard Bouman, (Nationale politie) en minister van Justitie Dennis Richardson van Sint Maarten. Het gespreksverslag is in handen van het AD.
 
Bij het aanpakken van corruptie en ‘ondermijning’, oftewel de verwevenheid van de boven- en onderwereld op het eiland, is Nederland ‘niet van plan samen te werken met lokale bestuurders op Sint Maarten’, juist omdat bovengenoemde problemen op het eiland te groot zijn. Er wordt 22 miljoen euro voor de aanpak uitgetrokken. Ook worden eigen, Nederlandse rechercheurs op het eiland gestationeerd. ,,Bouman geeft aan dat hij niemand nodig heeft en dat hij zijn taak tot een succes zal brengen,” zo is te lezen.
 
CRIMINALITEIT
De politie wil niet op het verslag reageren. Wel bevestigt een woordvoerder dat een speciaal team wordt opgezet dat ondermijnende en zware, georganiseerde criminaliteit op Sint Maarten moet aanpakken. Dit is nodig omdat volgens de politie de rechtshandhaving op het eiland ernstig tekortschiet. ,,In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat daar waar mogelijk altijd wordt samengewerkt,” aldus een zegsman.
 
ARROGANT
De vraag is wat er nog mogelijk is. Volgens minister Richardson wil Bouman helemaal niet meer samenwerken. Dat zou de korpschef de minister tijdens het overleg hebben gezegd.
 
Op zijn beurt wil ook minister Richardson daarom niet meer samenwerken met Bouman. Topambtenaar Rueben Thompson van Richardsons ministerie van Justitie zegt: ,,Bouman kwam zeer arrogant over en sprak neerbuigend. Het was ongepast.”
 
Bron: Algemeen Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.