Voor €80 miljoen aan cocaine aan boord van Nederlands jacht

Een Nederlands zeiljacht is, naar nu pas bekend is geworden, op 31 augustus door de Britse kustwacht met 1.200 kilo cocaïne opgebrachten naar de Engelse havenplaats Dover.

De “Golem” was volgens Britse media op weg om af te meren in een haven in Kent.

De twee Nederlandse opvarenden zijn de 68-jarige Hendrik B. (woonachtig op Curacao) en de 46-jarige Raymond A.. Ze staan op 25 september voor het eerst terecht voor de rechtbank in Maidstone. In Groot-Brittannië heeft de coke een waarde van ruim 76 miljoen euro, dat is meer dan in Nederland of België.
 
Naar welke haven het jacht op weg was is niet duidelijk. Een woordvoerder heeft gezegd dat er ‘nauw wordt samengewerkt’ met Europese partners. Dat betekent dat er mogelijk getipt is vanuit een onderzoek in een ander Europees land.
 
Bron: Crimesite

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.