Politie Curaçao ook op zoek naar mogelijke dader dodelijke schietpartij Herenstraat Den Haag

WILLEMSTAD - Ook de politie op Curaçao is hard op zoek naar de 43-jarige Tico Inesia die in juli mogelijk iemand doodschoot in de Herenstraat in Den Haag.
 
De vuurwapengevaarlijke man wordt ervan verdacht op 11 juli een 31-jarige man te hebben doodgeschoten bij café La Suegra. Vanwege de ernst van de zaak besloten de Nederlandse autoriteiten afgelopen dinsdag om de identiteit van de vermoedelijke schutter bekend te maken.
 
Inesia komt uit Curaçao en heeft daar ook nog steeds veel contacten. “We kijken dus nu ook hier naar hem uit, voor het geval hij op het eiland is of hier rondrijdt”, vertelt woordvoerder Imro Zwerver van de politie op Curaçao. “We hebben de foto’s van de verdachte verspreid, dus onze agenten kunnen hem nu ook op straat herkennen.”
 
De moeder van Cijntje heeft tegen Curaçaose media gezegd dat de schietpartij niet met drugs of geld te maken had. Volgens haar ging de ruzie om een meisje. De politie hield eerder al een veertigjarige vrouw aan en twee mannen uit Capelle aan den IJssel aan in verband met de schietpartij. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft het café tot eind januari gesloten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.