Antilliaanse bendes in straathandel in Nederland

WILLEMSTAD/ROTTERDAM — “Antilliaanse criminelen zijn uitzonderlijk mobiel en daardoor voor de recherche erg lastig te bestrijden.” Dat stelt het Nederlandse opinieweekblad Elsevier vandaag op zijn website in het artikel ‘Hoe Antilliaanse bendes in Nederland te werk gaan’ van misdaadjournalist Gerlof Leistra.
 
Antillianen spelen een belangrijke rol in de straathandel en maken zich verder onder meer schuldig aan straatroof en ripdeals, waarbij ze elkaar beroven van drugs en/of geld. Ze zijn oververtegenwoordigd in moord en doodslag, zo blijkt uit het doorlopende moordonderzoek van Elsevier. Jaarlijks gaat het gemiddeld om vijf moorden. Voor dit jaar staat de teller op drie. De meeste moorden zijn drugsgerelateerd en hangen samen met de bendestrijd tussen No Limit Soldiers (NLS) en Buena Vista City (BVC).
 
“In de strijd zijn al 28 doden gevallen, van wie de meesten op Curaçao. Ook in Nederland zorgen bendeleden voor wildwesttaferelen. Net als de geruchtmakende liquidaties van Marokkanen spelen deze schietpartijen zich vaak af in de openbare ruimte”, aldus de misdaadjournalist.
 
In het artikel komt plaatsvervangend politiechef Martine Vis (46) van de eenheid Rotterdam aan het woord. Zij is portefeuillehouder voor het Caribisch gebied en kent als voormalig districtchef van Rotterdam-Zuid de doelgroep goed. Volgens haar zijn Antilliaanse criminelen gewelddadig, maar missen ze het organisatietalent voor grootschalige drugshandel.
 
 
Lees meer:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.