Goederen in besag genomen door Afpakteam

WILLEMSTAD - Het Afpakteam heeft vanmorgen tijdens twee huiszoekingen te Sunset Heights en Rancho vijf luxe auto’s (Porsche Cayenne, Porsche Carrera, Jeep Cherokee, Chevrolet Camaro en Lexus), een motorfiets en een scooter in beslaggenomen.
 
Daarnaast werden er nog waardevolle goederen zoals horloges (Rolex, Breitling), sieraden en een groot contant geldbedrag in euro’s inbeslaggenomen.
 
Op 20 september jongstleden werd van dezelfde verdachtengroep al 70.000 euro afgepakt bij twee koeriers die op Hato arriveerden vanuit Nederland.
 
De bedoeling is dat de inbeslaggenomen goederen, waarvan wordt vermoed dat ze zijn aangekocht met crimineel geld, uiteindelijk worden verkocht en dat de opbrengst daarvan gebruikt wordt voor de bestrijding 
van de criminaliteit op Curaçao.
 
Het Afpakteam wordt gevormd door medewerkers van de Belastingdienst, Douane, KMAR, KPC en Kustwacht en werkt onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie. Het team werd vandaag bijgestaan door leden van het RST en een gespecialiseerd zoekteam van Defensie.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.