Investigation “Colade”: house searches in Sint Maarten

PHILIPSBURG - On Thursday October 15 2015 the National Detectives have performed house searches in five locations. These house searches were led by the judge of investigation at the request of the public prosecutor.
 
All five searches were performed in an ongoing criminal investigation that is related to irregularities found at the Sint Maarten Tourism Office. Subjects of the investigation “Colade” are the suspects R.L., F.A.A.B. and E.F. 
 
No arrests were made. No further information can be disclosed.
 
 
 
Onderzoek “Colade”: huiszoekingen in Sint Maarten
 
Op donderdag 15 oktober 2015 zijn er door de Landsrecherche op vijf locaties huiszoekingen verricht. Deze huiszoekingen hebben plaatsgevonden onder leiding van de rechter-commissaris en op vordering van het Openbaar Ministerie(OM).
 
Alle 5 huiszoekingen zijn verricht in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van geconstateerde ongeregeldheden bij het Sint Maarten Toeristen Bureau. Het onderzoek “Colade” is gericht tegen de verdachten R.L. , F.A.A.B en E.F.
 
Er zijn geen aanhoudingen verricht. Over het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.
 

President Hof van Justitie nodigt jonge professionals uit op voorlichtingsbijeenkomst Stichting WeConnect in Den Haag

WILLEMSTAD/DEN HAAG – President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Eunice Saleh, nodigt jonge professionals uit op een voorlichtingsbijeenkomst van de Stichting WeConnect die op donderdag 29 november bij de Raad van State in Den Haag plaatsvindt.

Veertiende dag van het commissariaat groot succes

WILLEMSTAD - Op woensdag 14 november vond in het Avila Beach Hotel de veertiende editie van de Dag van het Commissariaat plaats. Het thema van dit jaar was de beloning van commissarissen en andere toezichthouders.

Toeriste dood aangetroffen op cruise schip

WILLEMSTAD - Een 60-jarige Amerikaanse toeriste is vannacht dood aangetroffen in haar hut op een schip van de Carnival Cruises. Het laatste signaal van leven was twee dagen geleden, volgens medepassagiers.