HOvJ Heiko de Jong over zaak beschieting agenten

22 oktober 2015
Vanmorgen in de vroege ochtend zijn twee politieagenten in de wijk Santa Maria vanuit een witte SUV beschoten. Beide agenten zijn hierbij zwaargewond geraakt. 
 
Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong: "Ik heb namens het gehele OM aan de korpschef ons medeleven met deze twee collega’s betuigd die in de uitvoering van een nachtelijke surveillance op een bijzonder lafhartige 
manier beschoten zijn.
 
Ik heb een officier van justitie vrijgesteld voor de opsporing en vervolging van de daders van de beschieting. De korpschef heeft hiervoor vanochtend een speciaal rechercheteam vrijgesteld.
 
Ik heb ook een boodschap voor de daders deze lafhartige misdaad:
o We zullen jullie opsporen en voor de rechter brengen, wees daarvan overtuigd.
o Het OM zal bij jullie vervolging inzetten op de zwaarst mogelijke bestraffing.
o Politie en justitie laten zich door niemand intimideren en gaan onverschrokken door met bestrijden van criminaliteit hier op Curaçao, wees ook daarvan overtuigd. 
 
Ik sprak bij de installatie van rechters vorige maand over respect en haalde daarbij mijn grote respect voor de agenten op straat aan. De agenten uit de straatdienst dienen de maatschappij door hun werk te doen in moeilijke en soms zelfs gevaarlijke omstandigheden. Ze staan in de frontlinie en vandaag zelfs god betere het in de vuurlinie. Dat laatste is onacceptabel en ik gaf al dat we de daders zullen opsporen en vervolgen.
 
Ik herhaal vandaag opnieuw dat ik diep, heel diep respect heb voor de politieagenten van de straatdienst. Wij zullen met elkaar moeten zorgen dat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren. Dank u wel.
 
In het belang van het onderzoek kan ik op dit moment niks zeggen over de toedracht en doe ik geen mededelingen over het verloop van het onderzoek.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.