Gevangenissen Suriname nog steeds overvol

PARAMARIBO - Het recidivistencijfer is de afgelopen drie jaren niet omlaaggegaan. Van de twaalfhonderd gedetineerden, van wie 37 vrouwen, is 60 procent recidivist.
 
“We hebben steeds volle inrichtingen gehad. Ik heb nooit gemerkt dat er een afname is, ook omdat we constant afnemen van de politiehuizen”, zegt Paulus Pinas, onderdirecteur Delinquentenzorg. De grootste groep gedetineerden is tussen de 20 en 35 jaar. Het meest voorkomende delict waarvoor ze zijn veroordeeld, is diefstal met geweld.
 
Na Surinamers komen de meeste criminelen uit buurland Guyana. Hij zegt wel dat met het resocialisatieplan dat sinds maart af is, het recidivecijfer omlaag kan. "Zolang we het plan niet kunnen uitvoeren, betekent het dat je gedetineerden niet kan resocialiseren, en dat betekent dat mensen terug zullen blijven komen". De huidige bezetting van 606 penitentiaire ambtenaren is niet voldoende om het werk te doen. Om optimaal te functioneren zou dit aantal minstens verdubbeld moeten worden. De afgelopen drie jaar is wel een zeer agressief wervingsbeleid gevoerd, waardoor het korps met tweehonderd man is versterkt.
 
Ondanks dat het resocialisatieplan nog niet in werking is getreden, worden er vooruitlopend al projecten uitgevoerd. Deze projecten hebben geen invloed op het recidivecijfer, maar maken de gevangenissen wel zelfvoorzienend. Zo wordt er haast geen groente meer gekocht, omdat de gedetineerden zelf planten. Ook de kleding en uniformen van de rekruten worden door gevangenen gemaakt. Het is de bedoeling zelf ook brood te bakken."Per dag consumeren de gevangenen drieduizend broden. Als we dat zelf kunnen bakken, dan geeft de overheid minder geld uit."
 
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.