Marineschip Friesland onderschept 515 kilo cocaïne

ORANJESTAD — Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Friesland heeft afgelopen weekend opnieuw een grote drugsvangst gedaan. Daarmee is in totaal deze maand 1250 kilogram cocaïne gevangen.
 
De drugs, 515 kilo cocaïne, werden gevonden op een snelle ‘smokkelboot’, zo’n 35 mijl ten zuiden van de Dominicaanse Republiek. De Friesland werkte bij de vangst nauw samen met een maritiem patrouillevliegtuig van de Amerikaanse Customs and Border Patrol.
 
Toen de bemanning van het bootje merkte dat ze ontdekt waren, probeerden ze te vluchten. Daarop werden FRISC-vaartuigen van de Friesland gelanceerd, die het bootje wisten te stoppen. De opvarenden werden gearresteerd door het US Law Enforcement and Detachment, dat aan boord van het marineschip is gestationeerd. Zij namen ook de drugs in beslag en droegen de verdachten over aan de Amerikaanse autoriteiten.
 
Begin november onderschepte de Friesland ook al een drugstransport bij de Dominicaanse Republiek. Toen werd 440 kilo cocaïne in beslag genomen. Twee weken daarvoor was het ook raak, toen negentig mijl ten noorden van Colombia een transport van 315 kilo werd onderschept.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.